
FAQ
Hvad kan Fritzen tømrer og snedkerfirma hjælpe dig med?
Som tømrer og snedkerfirma i Helsingør og hele Nordsjælland kan vi selvfølgelig hjælpe dig med en bred vifte af opgaver inden for byggeri og renovering. Dette inkluderer:
- Tilbygninger: Forøgelse af boligens kvadratmeter med ekstra rum eller etager.
- Ombygning: Ændring af eksisterende rum eller layout i boligen.
- Døre og vinduer: Renovering og udskiftning
- Træterrasser: Gør dit uderum større og bedre med en ny træterrasse.
- Tagarbejde: Reparation eller udskiftning af tagsten, montering af kviste og ovenlysvinduer.
- Isolering: Installation eller opgradering af boligens isolering for bedre energieffektivitet.
- Garager, skure og annekser: Konstruktion og vedligeholdelse af mindre bygninger på grunden.
- Solceller på taget: Montering af solcelleanlæg, herunder at sikre overholdelse af lokale regler.
Vi kan som lokal tømrer og snedkerfirma også rådgive om kommunale regler og krav, der gælder for dit byggeri.
Hvad er Byg Garanti, hvordan fungerer det og Ja Fritzen er medlem af Byg garanti-ordningen
Byg Garanti er en sikkerhedsordning, som dækker private kunder, der har benyttet en tømrermester eller entreprenør, der er medlem af Dansk Byggeri. Garantiordningen sikrer dig økonomisk, hvis der opstår fejl eller mangler i arbejdet. Det dækker op til 150.000 kr. pr. byggesag og kan anvendes ved større byggeprojekter som tilbygninger, ombygninger eller installationer som kviste og ovenlysvinduer.
Hvordan fungerer Byg Garanti?
- Dækning: Byg Garanti dækker fejl og mangler ved håndværkerarbejde, der er udført af en virksomhed, der er medlem af Dansk Byggeri. Garantien gælder i op til 3 år for synlige fejl og mangler og 10 år for skjulte fejl.
- Proces: Hvis du oplever problemer med det udførte arbejde, skal du først kontakte tømrermesteren og gøre opmærksom på problemet. Hvis det ikke kan løses, kan du henvende dig til Byg Garanti-ordningen for hjælp.
- Omkostninger: Garantien dækker op til 150.000 kr., men det kræver, at tømrermesteren er tilknyttet Dansk Byggeri.
Hvilke regler gælder for tilbygninger i Helsingør Kommune?
Når du planlægger en tilbygning i Helsingør, er der en række regler og krav, du skal overholde. Det er vigtigt at søge byggetilladelse, især for større ændringer, som kan påvirke boligens størrelse, struktur og udseende.
Hvilke krav skal opfyldes ved tilbygninger?
- Byggetilladelse: Du skal ansøge om en byggetilladelse fra Helsingør Kommune, før du begynder arbejdet. Det er nødvendigt, hvis du ændrer boligens kvadratmeter, taghøjde eller facade.
- Bebyggelsesprocent: Din tilbygning må ikke overskride den tilladte bebyggelsesprocent, som fastsættes af kommunen. For enfamiliehuse i byområder er det ofte 30%, men det kan variere afhængigt af lokalplanen.
- Afstand til naboskel: Normalt skal en tilbygning holdes mindst 2,5 meter fra naboskel. Hvis du ønsker at bygge tættere, kræver det din nabos samtykke samt en godkendelse fra kommunen.
- Arkitektonisk tilpasning: Tilbygningen skal harmonere med det eksisterende hus og eventuelle krav i lokalplanen. Helsingør Kommune kan stille krav til materialer, farver og design.
Hvordan foregår processen med at få byggetilladelse til en tilbygning?
- Skitse og plan: Først skal du få udarbejdet tegninger og planer af den ønskede tilbygning, som tømrermesteren kan hjælpe dig med.
- Indsendelse til kommunen: Derefter indsendes disse til Helsingør Kommune sammen med en ansøgning om byggetilladelse. Kommunen vil vurdere projektet i forhold til lokalplanen og bygningsreglementet.
- Godkendelse: Det kan tage fra et par uger til flere måneder at få byggetilladelse, afhængigt af projektets kompleksitet og kommunens arbejdsgange.
Kan jeg installere kviste på mit hus?
Ja, installation af kviste er en populær måde at tilføje lys og plads til et hus med skråtag. Men der er en række forhold og regler, du skal tage i betragtning.
Hvilke regler gælder for kviste?
- Byggetilladelse: Installation af kviste kræver normalt en byggetilladelse + en statisk beregning fra ingeniør, da det ændrer bygningens facade og taghøjde.
- Design og materialer: Kvisten skal passe ind i husets arkitektur og lokalplanen. Helsingør Kommune kan have specifikke krav til kvistens størrelse, form og udseende.
- Afstand til naboskel: Der kan være krav om en bestemt afstand fra naboskellet, afhængigt af kvistens placering.
Hvilke regler gælder for naboskel ved tilbygning og renovering?
Når du bygger tæt på din ejendomsgrænse (naboskellet), er der klare regler, som skal følges for at sikre, at du ikke skaber problemer med dine naboer.
Hvad er reglerne for byggeri tæt på naboskel?
- Minimumsafstand: Du må som udgangspunkt ikke bygge nærmere end 5 meter fra naboskel uden tilladelse. Hvis du ønsker at bygge tættere på skellet, kræver det en dispensation fra kommunen samt din nabos accept.
- Nabohøring: I nogle tilfælde vil Helsingør Kommune kræve en nabohøring, hvor naboerne bliver informeret om dine byggeplaner og får mulighed for at komme med indsigelser.
Hvordan installerer jeg et ovenlysvindue, og hvilke regler gælder?
Ovenlysvinduer er en fantastisk måde at få mere naturligt lys ind i hjemmet, men de skal installeres korrekt og i overensstemmelse med reglerne.
Skal jeg søge om byggetilladelse til ovenlysvinduer?
- Byggetilladelse: I nogle tilfælde kræver installation af ovenlysvinduer en byggetilladelse, især hvis vinduerne ændrer tagets konstruktion, eller hvis vinduerne påvirker naboernes privatliv.
- Placering: Vinduerne skal placeres sådan, at de ikke medfører indbliksgener for naboerne. Hvis vinduerne vender mod naboens grund, kan det kræve særlig tilladelse fra kommunen.
Hvordan kan jeg ændre taghøjde på mit hus?
Ændring af taghøjden er et større indgreb i husets konstruktion og kræver næsten altid en byggetilladelse.
Hvilke faktorer skal overvejes ved ændring af taghøjde?
- Kommunale regler: Helsingør Kommune vil typisk vurdere, om den nye taghøjde passer ind i det omkringliggende område og overholder lokalplanen.
- Nabohensyn: Ændringer i taghøjden kan påvirke naboerne, især hvis det skaber skygger eller reducerer deres udsyn. I sådanne tilfælde kan der kræves en nabohøring.
Hvad er reglerne for at bygge en garage i Helsingør?
En garage kan være en praktisk og værdiforøgende tilbygning til din ejendom, men det er vigtigt at følge de kommunale regler.
Skal jeg have en byggetilladelse til at bygge en garage/carport ?
- Byggetilladelse: I de fleste tilfælde kræver bygning af en garage en byggetilladelse, især hvis den overstiger en vis størrelse eller placeres tæt på naboskellet.En åben carport kan som hovedregel opføres uden byggetilladelse.
- Bebyggelsesprocent: Garagen skal holde sig inden for den tilladte bebyggelsesprocent for din grund.
- Afstand til naboskel: Normalt skal garagen placeres mindst 5 meter fra skellet og carport 2,5m, medmindre du har fået en dispensation.
Skal jeg have tilladelse til at bygge et skur eller anneks?
Skure og annekser er typisk mindre bygninger, men de kan stadig kræve en byggetilladelse afhængigt af deres størrelse og placering.
Hvad er reglerne for skur og anneks?
- Størrelse: Hvis skuret eller annekset er under en vis størrelse (normalt 50 m2), kan det i nogle tilfælde bygges uden byggetilladelse. Du skal dog altid tjekke med kommunen, da lokale regler kan variere.
- Afstand til naboskel: Skure og annekser skal som udgangspunkt placeres mindst 5 meter fra naboskel, medmindre du søger om dispensation.
Hvordan fungerer isolering af boligen?
God isolering er afgørende for en energieffektiv bolig. Det holder på varmen om vinteren og holder boligen kølig om sommeren.
Hvilke isoleringsløsninger anbefaler vi?
- Loftisolering: Dette er en af de mest effektive måder at reducere varmetab på, da meget varme forsvinder gennem taget.
- Vægisolering: Isolering af hulmure eller efterisolering af eksisterende vægge kan reducere varmeforbruget.
- Gulvisolering: Hvis gulvene er dårligt isoleret, kan der være et stort varmetab.
- Gamle termoglas: udskiftes til 3 lags termoglas eller en udskiftning af vinduespartier.
Hvilke regler gælder for tagsten og glaseret tag?
Ved renovering eller udskiftning af tagsten skal du overholde reglerne for både design og materialer, især i Helsingør, hvor der kan være særlige krav til tagets udseende.
Skal jeg vælge glaserede tagsten?
Glaserede tagsten kan give et flot, blankt udseende og er mere modstandsdygtige over for snavs og alger. Det er dog vigtigt at tjekke med Helsingør Kommune, om der er regler for valg af tagmaterialer i din lokalplan.
Kan jeg installere solceller på mit tag?
Solceller er en effektiv måde at reducere din boligs energiforbrug og CO2-aftryk, men installationen kræver ofte en tilladelse.
Hvilke regler gælder for solceller i Helsingør?
- Byggetilladelse: Solceller kan kræve byggetilladelse, især hvis de monteres på en måde, der ændrer bygningens udseende eller konstruktion.
- Placering: Solceller skal placeres, så de ikke skaber genskin for naboerne, og deres effektivitet afhænger af placeringen i forhold til solen.
Hvordan påvirker kommunens regler mit byggeprojekt?
Helsingør Kommune har en række regler, der er vigtige at overholde, når du planlægger byggeri eller renovering. Det kan være alt fra lokalplaner til byggetilladelser og miljøhensyn.
Hvilke kommunale regler er relevante for mig?
- Lokalplaner: Disse fastsætter, hvad der er tilladt at bygge på din grund, herunder husets udseende, materialer og bebyggelsesprocent.
- Bygningsreglementet: Dette er et sæt nationale regler, som stiller krav til bygningens sikkerhed, energiforbrug og kvalitet.
Ved at følge ovenstående retningslinjer og rådføre dig med os som professionel tømrer og snedkerfirma, kan du sikre, at dit byggeprojekt i Helsingør og Nordsjælland, overholder alle gældende regler og bliver en succes.








































Aktuelle NYHEDER


01 10
Endnu en lærling har gennemført tømreruddannelsen, og denne gang med en imponerende…


18 01
Total istandsættelse af tagkonstruktionen på en villa i Holte, hvor der er…


12 10
Så fik vi endnu en lærling igennem med dette flotte resultat Vi er stolte af deres præstation!


13 09
Ny tagbelægning på ældre herregård med falstagsten fra Meyer Creato.
Vi er MEDLEM AF



